Rendezvények

Etikai kódexek a gyakorlatban - Műhelymunka az OECD részvételével

Etikai kódexek a gyakorlatban – „Mikor alakítja át az etikai kódex a közigazgatás működését?” címmel szakmai szemináriumot rendezett 2012 júliusában a KIM, melyen az etikai kódexek elfogadásával és gyakorlati alkalmazásával kapcsolatos nemzetközi tapasztalatokat mutatták be az OECD által meghívott szakértők.

Tovább a teljes cikkre

Szakmai fórum a bejelentővédelem megerősítéséről

A bejelentővédelem megerősítéséről 2012. október 31-én szakmai fórumot tartott a KIM, amelyen részt vettek a magyar közigazgatás képviselői és a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) szakértői, akik hazai és nemzetközi tapasztalatokat mutattak be.

Tovább a teljes cikkre

Közvélemény-formálás és integritás - OECD-KIM közös workshop

A 2013. március 19-én tartott workshopon a közigazgatási és civil szervezetek képviselői az OECD által meghívott nemzetközi szakértőkkel közösen a „Hogyan segítheti a kommunikáció a korrupció megelőzését?” kérdést vitatták meg, és osztották meg az ezzel kapcsolatos gondolataikat egymással. A „Korrupció megelőzése és a közigazgatás-fejlesztés áttekintése” c. kiemelt projekt keretében szervezett rendezvényt Bertók János, az OECD közszféra integritásával foglalkozó főosztályának vezetője és Gu Yueren, a kínai Nemzeti Korrupció-megelőzési Hivatal főigazgató-helyettese nyitotta meg. A konferencia előadói Diana Kurpniece, a lett Korrupció Megelőzésért és Leküzdéséért felelős Iroda főosztályvezetője, Peter Wilson, a brit Nemzeti Csalás Elleni Hatóság munkatársa, Gu Yueren úr, valamint Klotz Péter, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium antikorrupciós szakértője voltak.

Tovább a teljes cikkre

Integritás Tanácsadók I. Országos Konferenciája

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium október 30-án konferenciát rendezett a már kinevezett integritás tanácsadók, valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem integritás tanácsadó szakirányú továbbképzés I. és II. évfolyamos hallgatói részére. Az ÁROP-1.1.21. „Korrupció megelőzése és a közigazgatás-fejlesztés áttekintése” című projekt keretében megrendezett konferencia célja az volt, hogy elősegítse az integritás tanácsadók közti szoros szakmai együttműködés kialakulását.

Tovább a teljes cikkre

Magyar-Türingiai Vegyes Bizottság: A korrupció elleni küzdelem Magyarországon és Németországban

A 2013. november 7-én megrendezett konferencia célja a türingiai és a magyar korrupciómegelőzési eszközök és intézményrendszer bemutatása, megismerése és összehasonlítása volt. A szakértők előadásai betekintést nyújtottak a korrupcióellenes bűncselekményekre, valamint az ajándékokra vonatkozó német és magyar szabályozásba, továbbá az integritás tanácsadók feladata és szerepe is a középpontba került.

Tovább a teljes cikkre

Teaching Integrity for Public Officials – nemzetközi szakmai konferencia

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem „Teaching Integrity for Public Officials” címen nemzetközi szakmai konferenciát szervezett Budapesten 2013. december 10. és 13. között.

Tovább a teljes cikkre

Integritás Tanácsadók II. Országos Konferenciája

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium 2014. március 26-án másodszor rendezte meg az Integritás Tanácsadók Országos Konferenciáját. Az előző, 2013. októberi konferenciához hasonlóan a múlt heti rendezvényen is elsősorban a már kinevezett integritás tanácsadók, továbbá az integritás tanácsadó képzés első- és második évfolyamos hallgatói vettek részt.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Főoldal

Navigáció