Hírek

Értékek a döntések középpontjában

Publikálva: 2023. november 10.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat Korrupciómegelőzési Főosztálya a Budapest Főváros Kormányhivatala felkérésére integritásfejlesztő előadást tartott közép- és felsővezetők részére 2023. november 6-8. között. Az előadás célja az volt, hogy olyan integritásérzékenyítő, szemléletformáló előadást halljanak a résztvevő vezetők, amelyet tovább tudnak adni munkatársaiknak, illetve annak egyes elemeit be tudják építeni a napi munkavégzésbe.

Tovább a teljes cikkre

Nemzetközi elismerésben részesült a Nemzeti Védelmi Szolgálat megelőzési tevékenysége

Publikálva: 2023. november 10.

Az EPAC (European Partners Against Corruption - Európai Partnerek a Korrupció Ellen) egy független, informális szakmai hálózat, amely az Európa Tanács tagállamainak több mint 90 korrupcióellenes hatóságát és rendvédelmi szervét foglalja magában, köztük Magyarország is a tagja. A 2004-ben megalakult szervezet célja, hogy szakmai tapasztalatcsere-fórumot biztosítson a szakértők számára a közös stratégiák kidolgozása és a szakmai színvonal fejlesztése érdekében.

Tovább a teljes cikkre

A preventív tevékenység értékalapú megközelítése

Publikálva: 2023. október 25.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat folytatja az állami szervek integritásfejlesztési folyamatait támogató újszerű képzési tevékenységét.

Tovább a teljes cikkre

Egyedülálló NVSZ rendezvény a korrupciós bűncselekményekről

Publikálva: 2023. október 3.

Életutak - Üzenet a rácsok mögül címmel rendezett szakmai kerekasztal beszélgetést a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kara 2023. szeptember 26-án, amelyet a Nemzeti Védelmi Szolgálat által készített, a korrupciós cselekményeket feldolgozó kisfilmek ihlettek.

Tovább a teljes cikkre

Mérföldkőhöz érkezett a preventív tevékenység értékalapú megközelítése

Publikálva: 2023. augusztus 30.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat Korrupciómegelőzési Főosztálya a társszervek közreműködésével a korrupció és az értékalapú magatartás jelenségéhez kapcsolódó témaköröket feldolgozó képzési csomagot állított össze. A csomag oktatófilmeket, életút filmeket, prezentációkat és interjúkötetet tartalmaz.

Tovább a teljes cikkre

Egy asztalnál ügyészek és védelmi tisztek

Publikálva: 2023. június 20.

Az előkészítő eljárás tapasztalatairól rendezett workshopot a Nemzeti Védelmi Szolgálat Tudományos Tanácsa 2023. június 6-án Budapesten. Az ügyészek és a védelmi tisztek az előkészítő eljárások során felmerülő észrevételeiket vitatták meg. A rendezvényt Jóvér Imre r. ezredes, az NVSZ főigazgató-helyettese nyitotta meg.

Tovább a teljes cikkre

A korrupciómegelőzés humán eszközei a közszolgálatban

Publikálva: 2023. június 9.

A „SZEM-szemlélet a gyakorlatban – avagy a korrupciómegelőzés humán eszközei a közszolgálatban” elnevezésű tudományos konferencia a Belügyminisztérium és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Rendészettudományi Kar, Rendészeti Magatartástudományi Tanszéke közös szervezésében 2023. május 30-án került megrendezésre.

Tovább a teljes cikkre

Ülésezett a Közszféra Vezető Integritás Tisztviselők Munkacsoportja

Publikálva: 2023. június 8.

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) Munkacsoportjának idei első ülésén a Nemzeti Védelmi Szolgálatot dr. Szabóné dr. Gál Marianna r. alezredes, a Korrupciómegelőzési Főosztály főosztályvezető-helyettese képviselte 2023. május 26-án Párizsban.

Tovább a teljes cikkre

11. Globális Korrupcióellenes és Integritás Fórum

Publikálva: 2023. június 7.

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) 2023. május 24-én és 25-én immár 11. alkalommal rendezte meg a Globális Korrupcióellenes és Integritás Fórumát. A kétnapos rendezvényre a pandémia óta először kerül sor személyes részvétellel, Párizsban.

Tovább a teljes cikkre

Nemzetközi konferenciát szervezett a Nemzeti Védelmi Szolgálat

Publikálva: 2023. május 25.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) nemzetközi konferenciát szervezett a megbízhatósági vizsgálatok tapasztalatainak megosztása céljából, melyen Bulgária, Ciprus, Észak-Macedónia, Moldova, Portugália, Románia és Szerbia partnerszolgálatainak vezető munkatársai vettek részt.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Főoldal

Navigáció