Hírek

„MINDIG VAN VÁLASZTÁS!” – az NKE RTK-n folytatódnak a foglalkozások

Publikálva: 2024. február 19.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat Korrupciómegelőzési Főosztálya az értékalapon folytatott preventív tevékenysége keretében bemutatta az oktatófilmeket, életútfilmeket, prezentációkat és interjúkötetet tartalmazó szemléletformáló, innovatív képzési csomagját a nappali képzés keretében rendvédelmi oktatást nyújtó képzési intézmények (Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar, Körmendi és Miskolci Rendvédelmi Technikum, Rendőrségi Oktatási Kiképző Központ Rendőrképző Akadémia Adyligeti és Szegedi Járőrképző Tagozat) oktatói állománya számára.

Tovább a teljes cikkre

A preventív tevékenység értékalapú megközelítése

Publikálva: 2024. január 17.

Pilot program keretében vette kezdetét a Nemzeti Védelmi Szolgálat értékalapú magatartás jelenségéhez kapcsolódó témaköröket feldolgozó első szemléletformáló foglalkozása, amit a 10 hónapos rendőrjárőr képzésben résztvevő pályakezdők számára rendeztek meg a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ Adyligeti Rendőrképző Akadémián 2024. január 16-án.

Tovább a teljes cikkre

A Nemzet Védelmi Szolgálat az ENSZ tematikus közgyűlésén

Publikálva: 2023. december 20.

A Nemzet Védelmi Szolgálat delegációja is képviselte hazánkat az ENSZ Korrupció Elleni Egyezmény Részes Államainak közgyűlésén.

Tovább a teljes cikkre

Célkeresztben a korrupció – célra tartott a „Z” generáció

Publikálva: 2023. december 11.

Nemzetközi vetélkedőt rendezett a Nemzeti Védelmi Szolgálat a Korrupcióellenes Világnap alkalmából hat ország rendőr hallgatóinak részvételével.

Tovább a teljes cikkre

Értékek a döntések középpontjában

Publikálva: 2023. november 10.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat Korrupciómegelőzési Főosztálya a Budapest Főváros Kormányhivatala felkérésére integritásfejlesztő előadást tartott közép- és felsővezetők részére 2023. november 6-8. között. Az előadás célja az volt, hogy olyan integritásérzékenyítő, szemléletformáló előadást halljanak a résztvevő vezetők, amelyet tovább tudnak adni munkatársaiknak, illetve annak egyes elemeit be tudják építeni a napi munkavégzésbe.

Tovább a teljes cikkre

Nemzetközi elismerésben részesült a Nemzeti Védelmi Szolgálat megelőzési tevékenysége

Publikálva: 2023. november 10.

Az EPAC (European Partners Against Corruption - Európai Partnerek a Korrupció Ellen) egy független, informális szakmai hálózat, amely az Európa Tanács tagállamainak több mint 90 korrupcióellenes hatóságát és rendvédelmi szervét foglalja magában, köztük Magyarország is a tagja. A 2004-ben megalakult szervezet célja, hogy szakmai tapasztalatcsere-fórumot biztosítson a szakértők számára a közös stratégiák kidolgozása és a szakmai színvonal fejlesztése érdekében.

Tovább a teljes cikkre

A preventív tevékenység értékalapú megközelítése

Publikálva: 2023. október 25.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat folytatja az állami szervek integritásfejlesztési folyamatait támogató újszerű képzési tevékenységét.

Tovább a teljes cikkre

Egyedülálló NVSZ rendezvény a korrupciós bűncselekményekről

Publikálva: 2023. október 3.

Életutak - Üzenet a rácsok mögül címmel rendezett szakmai kerekasztal beszélgetést a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kara 2023. szeptember 26-án, amelyet a Nemzeti Védelmi Szolgálat által készített, a korrupciós cselekményeket feldolgozó kisfilmek ihlettek.

Tovább a teljes cikkre

Mérföldkőhöz érkezett a preventív tevékenység értékalapú megközelítése

Publikálva: 2023. augusztus 30.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat Korrupciómegelőzési Főosztálya a társszervek közreműködésével a korrupció és az értékalapú magatartás jelenségéhez kapcsolódó témaköröket feldolgozó képzési csomagot állított össze. A csomag oktatófilmeket, életút filmeket, prezentációkat és interjúkötetet tartalmaz.

Tovább a teljes cikkre

Egy asztalnál ügyészek és védelmi tisztek

Publikálva: 2023. június 20.

Az előkészítő eljárás tapasztalatairól rendezett workshopot a Nemzeti Védelmi Szolgálat Tudományos Tanácsa 2023. június 6-án Budapesten. Az ügyészek és a védelmi tisztek az előkészítő eljárások során felmerülő észrevételeiket vitatták meg. A rendezvényt Jóvér Imre r. ezredes, az NVSZ főigazgató-helyettese nyitotta meg.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Főoldal

Navigáció