A 2013. november 7-én megrendezett konferencia célja a türingiai és a magyar korrupciómegelőzési eszközök és intézményrendszer bemutatása, megismerése és összehasonlítása volt. A szakértők előadásai betekintést nyújtottak a korrupcióellenes bűncselekményekre, valamint az ajándékokra vonatkozó német és magyar szabályozásba, továbbá az integritás tanácsadók feladata és szerepe is a középpontba került.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium által szervezett kétnapos konferencián a résztvevők a Türingiai Belügyminisztérium és az Erfurti Ügyészség szakértői, valamint magyar részről a Magyar Kormánytisztiselői Kar elnöki tisztét betöltő dr. Jávor András, Kovács Sándorné területi közigazgatási szervek irányításáért felelős
koordinációs igazgató, és Hollán Ernő egyetemi docens előadásait hallgathatták meg. Az előadók az ajándékok elfogadásának, a korrupciós bűncselekményk bütetőjogi szabályozásának, valamint az integritásirányítási rendszerek működtetésének kérdéseit járták körbe.

A német és a magyar gyakorlat bemutatásán, a tapasztalatcserén túl a konferencia a két ország közötti szakmai együttműködés erősítését is elősgítette.

Az előadások anyagai megtalálhatóak a honlap dokumentumtárában, vagy letölthetőek közvetlenül a jobb oldali kapcsolódó anyagok dobozból is.