A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium október 30-án konferenciát rendezett a már kinevezett integritás tanácsadók, valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem integritás tanácsadó szakirányú továbbképzés I. és II. évfolyamos hallgatói részére. Az ÁROP-1.1.21. „Korrupció megelőzése és a közigazgatás-fejlesztés áttekintése” című projekt keretében megrendezett konferencia célja az volt, hogy elősegítse az integritás tanácsadók közti szoros szakmai együttműködés kialakulását.

A rendezvényen a közszférában idén bevezetett integritásirányítási rendszer működtetésével kapcsolatos kérdések kerültek a középpontba. Dr. Klotz Péter a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium antikorrupciós szakértője bemutatta a rendszer fontosabb elemeit. Beszélt az integritási és korrupciós kockázatok éves felméréséről, az integritásjelentésről, valamint a korrupciómegelőzési intézkedési terv elkészítéséről.
 
Az integritás tanácsadók által elkészítendő integritási és korrupciós kockázatfelmérés támogatására a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium szakértői összeállítottak egy módszertani segédlet-tervezetet, melyet Dr. Nagy Balázs Ágoston, a minisztérium integritás tanácsadója mutatott be a résztvevőknek.

A konferencián a jelenlévőknek lehetőségük nyílt a tapasztalatcserére, az integritásirányítási rendszer működtetésével kapcsolatos kérdések megvitatására. Javaslataik és észrevételeik sokat segítettek a bemutatott módszertani segédlet egyszerűsítésében és átdolgozásában.

A módszertani útmutató megtalálható a honlap dokumentumtárában, vagy letölthető közvetlenül a jobb oldali kapcsolódó anyagok dobozból is.