Főoldal

9. OECD Globális Korrupcióellenes és Integritási Fórum

Publikálva: 2021. április 12.

Az OECD 9. alkalommal rendezte meg a Globális Korrupcióellenes és Integritási Fórumát, melyen a résztvevők a Covid-19 szempontjából is vizsgálták az új integritási kockázatokat, kihívásokat és az ezekből adódó lehetőségeket.

Tovább a teljes cikkre

Sikeresnek tartják a korrupcióellenes fellépést az állami szervek vezetői

Publikálva: 2020. november 30.

Tanácskozást tartottak az állami szervek vezetői 2020. november 27-én, a korrupcióellenes együttműködési megállapodás aláírásának kilencedik évfordulóján, a korrupció elleni küzdelem december 9-ei világnapjához kapcsolódóan.

Tovább a teljes cikkre

2019. évi integritásjelentéseket elemző és értékelő műhelymunka

Publikálva: 2020. július 6.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat szervezésében került megrendezésre a 2019. évi integritásjelentéseket összegző és elemző műhelymunka webinárium formában, melyen az államigazgatási szervek integritás tanácsadói vettek részt.

Tovább a teljes cikkre

Nemzetközi Integritás Szeminárium 2020

Publikálva: 2020. február 28.

Az Állami Számvevőszék 2020. február 24-28. között immár hetedik alkalommal rendezte meg a Nemzetközi Integritás Szemináriumot.

Tovább a teljes cikkre

„Integritással kapcsolatos érzékenyítő iskolai program az általános és középiskolák számára” című kurzus pedagógusok részére

Publikálva: 2019. november 20.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat a KÖFOP-2.2.3-VEKOP-16-2016-00001 azonosítójelű, “Kapacitásfejlesztés és szemléletformálás a korrupciós esetek nagyobb arányú felderítése, illetve megelőzése érdekében” című kiemelt projekt keretében szakmai felkészítő kurzust tartott pedagógusok részére „Integritással kapcsolatos érzékenyítő iskolai program az általános és középiskolák számára” címmel.

Tovább a teljes cikkre

Integritás és hivatásetika előadássorozat a Kormányhivatalokban

Publikálva: 2019. november 15.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat és a Magyar Kormánytisztviselői Kar (továbbiakban: MKK) együttműködésének eredményeként novemberben lezárult a kormányhivatalokat érintő több hónapos integritás és hivatásetika tárgyú előadássorozat.

Tovább a teljes cikkre

Munkaértekezletek integritás és hivatásetika témában a Kormányhivatalokban

Publikálva: 2019. október 1.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat és a Magyar Kormánytisztviselői Kar (továbbiakban: MKK) együttműködésének eredményeként szeptemberben folytatódtak az integritás és hivatásetika tárgyú előadások a kormányhivatalokban.

Tovább a teljes cikkre

Az integritás tanácsadói feladatok idő- és kapacitásigényéről szóló műhelymunka

Publikálva: 2019. június 28.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat szervezésében - KÖFOP-2.2.3-VEKOP-16-2016-00001 azonosító jelű, “Kapacitásfejlesztés és szemléletformálás a korrupciós esetek nagyobb arányú felderítése, illetve megelőzése érdekében” című kiemelt projekt keretében Budapesten került megrendezésre az integritás tanácsadói feladatok idő- és kapacitásigényéről szóló műhelymunka, melyen az államigazgatási szervek integritás tanácsadói vettek részt.

Tovább a teljes cikkre

Munkaértekezletek a Kormányhivatalokban

Publikálva: 2019. június 28.

A Magyar Kormánytisztviselői és Állami Tisztviselői Kar felkérésére a Nemzeti Védelmi Szolgálat részt vett a júniusban összesen négy állomást érintő hivatásetika és az integritás témaköreit érintő munkaértekezleteken.

Tovább a teljes cikkre

2018. évi integritásjelentéseket elemző és értékelő műhelymunka

Publikálva: 2019. június 14.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat szervezésében - KÖFOP-2.2.3-VEKOP-16-2016-00001 azonosító jelű, "Kapacitásfejlesztés és szemléletformálás a korrupciós esetek nagyobb arányú felderítése, illetve megelőzése érdekében" című kiemelt projekt keretében - Budapesten került megrendezésre a 2018. évi integritásjelentéseket összegző és elemző műhelymunka, melyen az államigazgatási szervek integritás tanácsadói vettek részt.

Tovább a teljes cikkre

A Nemzeti Védelmi Szolgálat lakossági tájékoztató kampányt indított

Publikálva: 2019. március 28.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat a KÖFOP-2.2.3-VEKOP-16-2016-00001 azonosító jelű, “Kapacitásfejlesztés és szemléletformálás a korrupciós esetek nagyobb arányú felderítése, illetve megelőzése érdekében” című kiemelt projekt keretében lakossági tájékoztató kampányt indított.

Tovább a teljes cikkre

Integritást támogató őszi rendezvényeink

Publikálva: 2018. szeptember 3.


Szeptembertől folytatódnak a KÖFOP-2.2.3-VEKOP-16-2016-00001 azonosító számú „Kapacitásfejlesztés és szemléletformálás a korrupciós esetek nagyobb arányú felderítése, illetve megelőzése érdekében” című kiemelt projekt keretében a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) által az értékelvű működést, a korrupciós kockázatok feltárását és kezelését és általában a szervezeti integritás erősítését célzó események.

Tovább a teljes cikkre

„Kapacitásfejlesztés és szemléletformálás a korrupciós esetek nagyobb arányú felderítése, illetve megelőzése érdekében” című projekt megvalósulásának eredményei

Publikálva: 2018. június 14.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) által vezetett konzorcium 5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásban részesült a Közigazgatás- és Közszolgáltatás- Fejlesztési Operatív Program KÖFOP-2.2.3-VEKOP-16-2016-00001 azonosító jelű, „Kapacitásfejlesztés és szemléletformálás a korrupciós esetek nagyobb arányú felderítése, illetve megelőzése érdekében” című projekt keretében. A projekt stratégiai célja, hogy állami szinten is megerősítsék a szolgáltatói szemléletet, valamint fejlesszék a közigazgatás átlátható és értékelvű működését.

Tovább a teljes cikkre

Ajánlást bemutató műhelymunka

Publikálva: 2018. június 13.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat, a KÖFOP-2.2.3-VEKOP-16-2016-00001 azonosító számú Kapacitásfejlesztés és szemléletformálás a korrupciós esetek nagyobb arányú felderítése, illetve megelőzése érdekében című kiemelt projekt keretében 2018. június 11-én Budapesten „A korrupció ellenes küzdelem érdekében az integritásirányítási rendszert – önkéntes döntésük alapján - kialakítani szándékozó költségvetési szervek számára készült ajánlás bemutatása” címmel műhelymunkát szervezett, melyen a témakörben érintett szakemberek vettek részt.

Tovább a teljes cikkre

Májusi rendezvényeink

Publikálva: 2018. június 5.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat a KÖFOP-2.2.3-VEKOP-16-2016-00001 azonosító számú „Kapacitásfejlesztés és szemléletformálás a korrupciós esetek nagyobb arányú felderítése, illetve megelőzése érdekében” című kiemelt projekt keretében május folyamán két rendezvényt valósított meg.

Tovább a teljes cikkre

Áprilisi rendezvények

Publikálva: 2018. május 2.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat a KÖFOP-2.2.3-VEKOP-16-2016-00001 azonosító számú „Kapacitásfejlesztés és szemléletformálás a korrupciós esetek nagyobb arányú felderítése, illetve megelőzése érdekében” című kiemelt projekt keretében április folyamán az alábbi rendezvényeket szervezte Budapesten.

Tovább a teljes cikkre

Műhelymunka a rendvédelmi szervek munkatársai részére

Publikálva: 2018. február 9.


A Nemzeti Védelmi Szolgálat, a KÖFOP-2.2.3-VEKOP-16-2016-00001 azonosító számú „Kapacitásfejlesztés és szemléletformálás a korrupciós esetek nagyobb arányú felderítése, illetve megelőzése érdekében” című kiemelt projekt keretében 2018. február 6-án "A belső ellenőrzés és az ellenőrzési szolgálat helye a rendvédelmi szervek belső kontrollrendszerében" címmel műhelymunkát szervezett Budapesten.

Tovább a teljes cikkre

Szakmai nap önkormányzati szakemberek részére

Publikálva: 2018. február 1.

Január utolsó napján Debrecen adott otthont „Az önkormányzatok értékelvű működésének támogatása” című szakmai nap sorozat befejező rendezvényének, mely a KÖFOP-2.2.3-VEKOP-16-2016-00001 azonosító számú „Kapacitásfejlesztés és szemléletformálás a korrupciós esetek nagyobb arányú felderítése, illetve megelőzése érdekében" című projekt keretében valósult meg.

Tovább a teljes cikkre

Az integrált kockázatkezelés mint a hatékonyság egyik eszköze

Publikálva: 2018. január 31.

Az önkormányzatok integrált kockázatkezelését elősegítő műhelymunka helyszíne ezúttal Kecskemét volt.

Tovább a teljes cikkre

Integrált kockázatkezelési rendszert támogató műhelymunka az önkormányzatok számára

Publikálva: 2018. január 25.

Valamennyi költségvetési szerv, köztük az önkormányzatok számára is a költségvetési szervek belső kontrollrendszeréről és belső ellenőrzéséről szóló 370/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet tette kötelezővé az integrált kockázatkezelési rendszer bevezetését.

Tovább a teljes cikkre

Folytatódnak az integritást támogató rendezvények

Publikálva: 2018. január 22.

Januártól folytatódik a KÖFOP-2.2.3-VEKOP-16-2016-00001 azonosító számú „Kapacitásfejlesztés és szemléletformálás a korrupciós esetek nagyobb arányú felderítése, illetve megelőzése érdekében” című kiemelt projekt keretében a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) által az értékelvű működést, a korrupciós kockázatok feltárását és kezelését és általában a szervezeti integritás erősítését célzó rendezvénysorozat.

Tovább a teljes cikkre

Kockázatkezelési módszertan - műhelymunka

Publikálva: 2017. december 7.

Utolsó állomásához érkezett az idei évben a Nemzeti Védelmi Szolgálat által megrendezett "Kockázatkezelési módszertan" című műhelymunka sorozat, mely a KÖFOP-2.2.3-VEKOP-16-2016-00001 azonosító számú "Kapacitásfejlesztés és szemléletformálás a korrupciós esetek nagyobb arányú felderítése, illetve megelőzése érdekében" című projekt keretén belül valósult meg 2017. december 6-án, Budapesten.

Tovább a teljes cikkre

Szervezeti integritás erősítése a közszolgálatban

Publikálva: 2017. december 5.

Az önkormányzatok szervezeti integritásának erősítésében milyen szerepet játszik a közadatok közzététele, az információszabadság érvényesülése? A közadatok újrahasznosítása milyen innovatív lehetőségeket nyújt az önkormányzatok számára?

Tovább a teljes cikkre

Menü

Főoldal

Navigáció