Ikerintézményi projekt keretei között a magyar rendőrség és a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) szakértői közös érzékenyítő tréninget tartottak a koszovói rendőrség szakemberei számára Pristinában.

A háromnapos képzés célja a koszovói rendőrségen bevezetendő integritásirányítási rendszer szereplői tudatosságának javítása, az integritásirányítási rendszer elindításának előkészítése volt. A tréning 14 résztvevője interaktív gyakorlatok és prezentációk segítségével kapott képet az integritás legfontosabb tartalmi elemeiről, a személyi és szervezeti integritás összefüggéseiről, a szervezeti integritást veszélyeztető tényezőkről, valamint a koszovói rendőrség Integritásirányítási rendszerének főbb elemeiről és működéséről.

A tréningre a Szervezett bűnözés és korrupció elleni bűnügyi nyomozási kapacitás erősítése elnevezésű ikerintézményi projekt keretei között, a rendőrség szervezetének korrupció megelőzését és kezelését támogató menedzsment eszközök bevezetésével történő erősítését célzó komponensén belül került sor. A projekt vezető partnere a Brandenburgi Rendőrakadémia, abban Magyarország, mint junior partner részéről az Országos Rendőr-főkapitányság vesz részt.

Az NVSZ 2015 őszén csatlakozott a projekthez, és szakértő biztosításával segíti elő annak sikeres megvalósítását.