Az Osztrák Korrupciómegelőzési és Korrupcióelleni Hivatal (BAK) delegációja szakmai látogatást tett a Nemzeti Védelmi Szolgálat Korrupciómegelőzési Főosztályánál Budapesten.

Az Osztrák társszerv látogatásának célja a korrupciómegelőzés területén szerzett tapasztalatok cseréje, jó gyakorlatainak bemutatása, valamint a két szerv közötti kapcsolódási pontok megvitatása volt a folyamatos szakmai együttműködés jegyében. Az Osztrák fél részére bemutatásra került a Nemzeti Korrupcióellenes Program, valamint az ahhoz kapcsolódó intézkedések. Ezt követően a BAK delegációja ismertette tevékenységeit, feladatait, valamint a jövőbeli terveikről tartott prezentációt. Előadásuk kiemelkedő pontja egy új mobil applikáció bemutatása volt.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat előzőleg már 2015. június 16-án részt vett a BAK által rendezett szakmai megbeszélésen, Bécsben. A megbeszélés célja az osztrák és magyar korrupció elleni szakmai egységek bemutatása, gyakorlati tapasztalatok cseréje, valamint Együttműködési Megállapodás aláírása volt