Megrendezésre került a KÖFOP-2.2.3-VEKOP-16-2016-00001 azonosító számú „Kapacitásfejlesztés és szemléletformálás a korrupciós esetek nagyobb arányú felderítése, illetve megelőzése érdekében" című projekt keretén belül „Az önkormányzatok értékelvű működésének támogatása” című szakmai nap.

Székesfehérvár adott otthont a rendezvénynek, ahol kiemelésre került az önkormányzatok etikai kódexeinek és az integrált kockázatkezelésüknek fontossága mint az értékalapú önkormányzati működés eszközei.

A Belügyminisztérium és a Nemzeti Védelmi Szolgálat előadói mellett az Állami Számvevőszék igazgatója, dr. Németh Erzsébet beszámolt a 2016. évi integritás felmérésük tapasztalatairól, melyben először került nagyító alá az önkormányzatok ingatlanhasznosításával kapcsolatos önköltségszámítás. Hangsúlyozta az önkormányzatoknál a méltányosság és az ajándékozás kérdésének szabályozását, kialakítását is.

Dr. Dukai Miklós önkormányzati helyettes államtitkár úr a jelen lévő jegyzőket és vezető beosztású önkormányzati szakembereket tájékoztatta az önkormányzatokat érintő aktuális támogatásokról.

Az eseményről az Állami Számvevőszék oldalán is olvashatnak.

http://www.aszhirportal.hu/hu/hirek/ertekelvu-mukodes-es-integritas-kontrollok-az-onkormanyzatoknal