Az EPAC (European Partners Against Corruption - Európai Partnerek a Korrupció Ellen) egy független, informális szakmai hálózat, amely az Európa Tanács tagállamainak több mint 90 korrupcióellenes hatóságát és rendvédelmi szervét foglalja magában, köztük Magyarország is a tagja. A 2004-ben megalakult szervezet célja, hogy szakmai tapasztalatcsere-fórumot biztosítson a szakértők számára a közös stratégiák kidolgozása és a szakmai színvonal fejlesztése érdekében.

A szervezet felhívást tett közzé a tagállamok számára a 2023. évi Kiválósági Díjra való pályázás lehetőségéről.  A nemzetközi díj célja, hogy elismerje azokat a szervezeteket, akik kiemelkedő mértékben járulnak hozzá a korrupció elleni küzdelemhez, ennek keretében a leginnovatívabb módszerek felhasználásával sikeres korrupcióellenes tartalmakat (projektet) alkottak meg. 

A Nemzeti Védelmi Szolgálat Korrupciómegelőzési Főosztálya egy új, innovatív gondolkodású képzési csomaggal pályázott a 2023 évi kíválósági díjra. Az NVSZ összehangolt megelőzési tevékenysége egyfelől nem nélkülözi az innovatív szemléletet, másrészt a védett szerveink, illetve a civil társadalom azon igényére reagál, miszerint a korrupciómegelőzés területén hosszútávon értékelhető eredmény - úgy egyéni, mint szervezeti szinten – elsősorban a tudatos működés és a felelősségvállalás előtérbe helyezésével érhető el. A főosztály a korrupció elleni fellépés érdekében kidolgozott komplex szemléletformáló képzési tevékenysége – a "Hogyan mondjunk nemet?", a "Hála nem pénz!" című kiadványok, valamint az integritás érzékenyítő tréning módszertan, továbbá a kommunikációs célra felhasználható médiatartalmak (börtönfilmek, egészségügyi korrupció elleni társadalmi tájékoztató kampány) – elnyerte a pályázatot kiírók tetszését. Az NVSZ szemléletformáló programjával harmadik helyezést ért el a pályázók között.