Hogyan tud az iskola a korrupciós helyzet javításában közreműködni? Mik az értékelvű gondolkodásmódra nevelés lehetőségei és határai? Többek között ezekre a kérdésekre kereste a választ a Nemzeti Védelmi Szolgálat által szervezett szakmai kerekasztal-beszélgetés.

A rendezvényen a Nemzeti Védelmi Szolgálat munkatársai, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács szakértőinek bevonásával, interaktív formában vizsgálták az etika oktatás és a korrupciómegelőzés témaköreinek összefüggéseit.

A rendezvény apropóját az adta, hogy a Nemzeti Védelmi Szolgálat a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanáccsal együttműködve módszertant dolgozott ki a korrupciómegelőzés iskolai oktatásának alternatív módjára. A kerekasztal-beszélgetés ennek az anyagnak, továbbá a nemzetközi gyakorlatnak és jó példáknak a megismerését is szolgálta.

A rendezvény a KÖFOP-2.2.3-VEKOP-16: Kapacitásfejlesztés és szemléletformálás a korrupciós esetek nagyobb arányú felderítése, illetve megelőzés érdekében című projekt keretében valósult meg.