Az integrált kockázatkezelési rendszer kialakításának támogatása érdekében a Nemzeti Védelmi Szolgálat, - a "KÖFOP-2.2.3-VEKOP-16 Kapacitásfejlesztés és szemléletformálás a korrupciós esetek nagyobb arányú felderítése, illetve megelőzése érdekében" című kiemelt projekt keretében - 2017. július 4-én Miskolcon, műhelymunkát tartott "Kockázatkezelési módszertan" címmel, melynek előadója és moderátora a Nemzetgazdasági Minisztérium Államháztartási Szabályozási Főosztály Államháztartási Belső Kontrollok Osztályának vezetője, Németh Edit volt.

Az integrált kockázatkezelési rendszer hozzájárul a szolgáltató és jó állam előmozdításához - hangsúlyozta a műhelymunka megnyitóján Dr. Lukács Irén a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal főigazgatója.

A rendezvényen a folyamatazonosítás, a kockázatazonosítás, a kockázatelemzés, valamint a kockázatkezelés témakörök kerültek megtárgyalásra az államigazgatási szervek vezetői, illetve leendő folyamatgazdái, belső ellenőrei, illetve integritás tanácsadók közreműködésével.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat 2017-ben további műhelymunkákat szervez Pécs, Győr, Székesfehérvár, és Budapest helyszínekkel.

A kontrollkörnyezet és az integrált kockázatkezelési rendszer kialakításához segítséget nyújtó, 2016 októberében kiadott útmutatók itt https://korrupciomegelozes.kormany.hu/modszertani-utmutatok-a-belso-kontrollrendszer-es-az-integritasiranyitasi-rendszer-fejlesztesehez találhatóak.