Az integrált kockázatkezelési rendszer kialakításának támogatása érdekében a Nemzeti Védelmi Szolgálat, - a "KÖFOP-2.2.3-VEKOP-16 Kapacitásfejlesztés és szemléletformálás a korrupciós esetek nagyobb arányú felderítése, illetve megelőzése érdekében" című kiemelt projekt keretében - 2017. július 6-án, Budapesten műhelymunkát tartott "Kockázatkezelési módszertan - képzők képzése" címmel, amelynek előadója és moderátora a Nemzetgazdasági Minisztérium Államháztartási Szabályozási Főosztály Államháztartási Belső Kontrollok Osztályának vezetője, Németh Edit volt.

A műhely célja, a kockázatkezelési ismeretek egységes megközelítésű és színvonalú átadására képes szakemberek felkészítése annak érdekében, hogy az integrált kockázatkezelési rendszer hatékony működtetéséhez szükséges tudás az állami szervek tisztviselői körében minél szélesebb körben elterjedjen.

A kontrollkörnyezet és az integrált kockázatkezelési rendszer kialakításához segítséget nyújtó, 2016 októberében kiadott útmutatók itt https://korrupciomegelozes.kormany.hu/modszertani-utmutatok-a-belso-kontrollrendszer-es-az-integritasiranyitasi-rendszer-fejlesztesehez találhatóak.