A Nemzeti Védelmi Szolgálat 2017. május 30-án Debrecenben - a "KÖFOP-2.2.3-VEKOP-16 Kapacitásfejlesztés és szemléletformálás a korrupciós esetek nagyobb arányú felderítése, illetve megelőzése érdekében" című kiemelt projekt keretében - az integrált kockázatkezelési rendszer kialakításának támogatása érdekében újabb műhelymunkát szervezett "Kockázatkezelési módszertan" címmel. A műhelymunka előadója és moderátora a Nemzetgazdasági Minisztérium Államháztartási Szabályozási Főosztály Államháztartási Belső Kontrollok Osztályának vezetője, Németh Edit volt.

A rendezvényen a folyamatazonosítás, a kockázatazonosítás, a kockázatelemzés, valamint a kockázatkezelés témakörök kerültek megtárgyalásra az államigazgatási szervek vezetői, illetve leendő folyamatgazdái, belső ellenőrei, illetve integritás tanácsadók közreműködésével.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat 2017-ben további műhelymunkákat szervez Szeged, Miskolc, Pécs, Győr, Székesfehérvár, és Budapest helyszínekkel.

A kontrollkörnyezet és az integrált kockázatkezelési rendszer kialakításához segítséget nyújtó, 2016 októberében kiadott útmutatók itt találhatóak.