Az integrált kockázatkezelési rendszer kialakításának támogatása érdekében a Nemzeti Védelmi Szolgálat, - a KÖFOP-2.2.3-VEKOP-16 Kapacitásfejlesztés és szemléletformálás a korrupciós esetek nagyobb arányú felderítése, illetve megelőzése érdekében című kiemelt projekt keretében - 2017. április 19-én Budapesten "Kockázatkezelési módszertan" címmel műhelymunkát szervezett, melynek előadója és moderátora a Nemzetgazdasági Minisztérium Államháztartási Szabályozási Főosztály Államháztartási Belső Kontrollok Osztályának vezetője, Németh Edit volt.

A rendezvényen az integrált kockázatkezelési rendszer az államigazgatási szervek vezetői, illetve leendő folyamatgazdái, belső ellenőrei, illetve integritás tanácsadók közreműködésével került megtárgyalásra.

Tekintettel a téma iránti nagy érdeklődésre, 2017-ben további műhelymunkák kerülnek megrendezésre Debrecen, Szeged, Miskolc, Pécs, Győr, Székesfehérvár és Budapest helyszínekkel.

A kontrollkörnyezet és az integrált kockázatkezelési rendszer kialakításához segítséget nyújtó, 2016 októberében kiadott útmutatók itt találhatóak.