Közel száz rendvédelmi és igazságügyi munkatárs vett részt a Nemzeti Védelmi Szolgálat külföldi hivatalos személyek megvesztegetéséről, valamint a jogi személyek büntethetőségéről tartott képzésén 2022. október 25-én, Budapesten. A rendezvényt dr. Tomin Szilvia r. vezérőrnagy, a Nemzeti Védelmi Szolgálat Főigazgatója nyitotta meg.

A képzésen korrupciós bűncselekményekkel foglalkozó ügyészek, bírók és nyomozók a jogi személyek felelősségre vonása során felmerülő és a végrehajtást elősegítő feladatokról bővíthették ismereteiket és tapasztalataikat. Dr. Jancsó Gábor, az Igazságügyi Minisztérium büntetőjogi jogalkotásért felelős helyettes államtitkára a jogi személlyel szemben alkalmazható büntetőjogi intézkedésekről szóló 2001. évi CIV.  törvény aktualitásairól beszélt. Dr. Garamvölgyi Balázs, az OECD munkatársa pedig nemzetközi vesztegetéssel kapcsolatos elméleti és gyakorlati ismereteket adott át a résztvevők számára. A Svédországból érkezett vendégelőadó, Leif Görts ügyész egy konkrét jogesetet ismertetett, míg magyar vonatkozású példákat dolgozott fel dr. Györkös Zoltán, a Fővárosi Törvényszék bírójának és dr. Szabó Judit kollégiumvezetőnek előadása. A szakmai eseményen elsajátított ismeretek jelentős mértékben hozzájárulnak a korrupciós és integritási kockázatok eredményes kezeléséhez, az újszerű, gyakorlatias megközelítéshez.
 
Az esemény a Nemzeti Védelmi Szolgálat - az „Antikorrupciós képzések kiemelten a nemzetközi vesztegetés tárgyában” elnyert európai uniós projektjén belül valósult meg; továbbá része a 2020–2022 közötti időszakra szóló középtávú Nemzeti Korrupcióellenes Stratégiának, valamint az ahhoz kapcsolódóan elfogadott Intézkedési tervnek.