A Fejér Vármegyei Kormányhivatal a Nemzeti Védelmi Szolgálattal együttműködve 2023. március 30-án továbbképzést tartott integritás tanácsadók részére.

A székesfehérvári műhelymunka célja az integritás tanácsadók szakmai tapasztalatainak megosztása, a jó gyakorlatok bemutatása, a hatékony és eredményes tanácsadói tevékenység ellátása volt.

A Fejér Vármegyei Kormányhivatal integritás tanácsadója az integritást sértő eseményekről, az adatvédelmi incidensekről és az etikai vétségekről beszélt.

A Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal munkatársa elemezte az adatvédelem és a szervezeti integritást sértő események kapcsolódási pontjait.

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet képviselője a szervezetek adattudatosabb működésére vonatkozó javaslatokról tartott előadást.

A résztvevők a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnökhelyettesétől és az ARB Privacy Consulting Kft. ügyvezetőjétől az adatvédelmi incidensek gyakorlati tapasztalatairól és azok tanulságairól hallhattak.

A rendvédelmi szervek képviseletében Princzkel Jozef r. százados, a Nemzeti Védelmi Szolgálat Korrupciómegelőzési Főosztály munkatársa ismertette az integritásirányítási modelleket.

Dr. Imre Péter, a Bicskei Járásbíróság elnöke a bírósági szervezet integritásfejlesztéséről beszélt.