Hogyan térképezzük fel a folyamatokat? Hogyan azonosítsuk és elemezzük a kockázatokat? Hogyan kezeljük azokat? Ezekre a kérdésekre keresett és adott választ a 2017. szeptember 27-én Pécsett megrendezett műhelymunka az integrált kockázatkezelési rendszer kialakításának támogatására, melyen a Baranya Megyei Kormányhivatal munkatársai vettek részt. A műhelymunka előadója és moderátora a Nemzetgazdasági Minisztérium Államháztartási Szabályozási Főosztály Államháztartási Belső Kontrollok Osztályának vezetője, Németh Edit volt.

A rendezvény a KÖFOP-2.2.3-VEKOP-16-2016-00001 „Kapacitásfejlesztés és szemléletformálás a korrupciós esetek nagyobb arányú felderítése, illetve megelőzése érdekében" című kiemelt projekt keretében valósult meg.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat 2017-ben, ugyanebben a témában további műhelymunkákat szervez Győr, Székesfehérvár és Budapest helyszínekkel.

A kontrollkörnyezet és az integrált kockázatkezelési rendszer kialakításához segítséget nyújtó, 2016 októberében kiadott útmutatók itt, a 2017 szeptemberében kiadott „Államháztartási belső kontroll standardok és gyakorlati útmutató” pedig itt található.