A Belügyminisztérium és a Nemzeti Védelmi Szolgálat közös szervezésében Budapest után Miskolcon került megrendezésre 2017. május 30-án -"a KÖFOP-2.2.3-VEKOP-16 Kapacitásfejlesztés és szemléletformálás a korrupciós esetek nagyobb arányú felderítése, illetve megelőzése érdekében" című kiemelt projekt keretén belül - „Az önkormányzatok értékelvű működésének támogatása” című szakmai nap az Észak-magyarországi Régió önkormányzati szakemberei, jegyzői számára.

A szakmai napot dr. Dukai Miklós önkormányzati helyettes államtitkár nyitotta meg, aki hangsúlyozta a nyilvánosság szerepét az önkormányzati működésben, valamint beszámolt az önkormányzatokat érintő aktuális kérdésekről is. A rendezvény  témája volt az etikai kódex mellett az újonnan bevezetett integrált kockázatkezelési rendszer, mint az értékalapú működés pillérei.

A résztvevők a budapesti rendezvényen elhangzott előadásokon túl az Állami Számvevőszék igazgatója, dr. Németh Erzsébet prezentációján keresztül tájékoztatást kaptak - a 2016. évi integritás felmérés alapján - az önkormányzatok integritását veszélyeztető és erősítő tényezőkről.