Budapest adott otthont 2017. március 30-án annak a szakmai napnak, melyet a Nemzeti Védelmi Szolgálat a Belügyminisztériummal közösen rendezett a fővárosi és a Pest megyei önkormányzatok jegyzőinek, vezető beosztású munkatársainak.

„Az önkormányzatok értékelvű működésének támogatása”  című konferencia hangsúlyozta az etikai kódex,  az újonnan bevezetett integrált kockázatkezelési rendszerek fontosságát, mint az önkormányzatok értékelvű működésének szükségszerű elemeit.

Az előadások kitértek még a Nemzeti Korrupcióellenes Programban az önkormányzatok számára meghatározott stratégiai célokra és feladatokra, az etikai eljárásra és a nyilvánosság szerepére.  A szakmai napot dr. Dukai Miklós önkormányzati helyettes államtitkár úr zárta az önkormányzatokat érintő aktuális kérdésekről, támogatásokról szóló előadásával.
Ez a szakmai nap volt az első állomása annak a rendezvénysorozatnak, melyet a régióközpontokban 2017-2018. során a KÖFOP Projekt keretén belül a Nemzeti Védelmi Szolgálat rendezni fog.