A rendvédelmi oktatásban tanulmányokat folytató nappali tagozatos tanulók számára hirdetett meg országos vetélkedőt a Nemzeti Védelmi Szolgálat.

Balatonlelle adott otthont 2024. április 29-30. között annak a – kifejezetten a Z generációra összpontosító – szemléletformáló vetélkedőnek, amely egyedülálló megközelítésből, interaktív módon dolgozta fel a leendő rendőrök korrupciómegelőzéssel kapcsolatos ismereteit. A vetélkedőn a rendvédelmi oktatási intézmények 3 fős csapatai vettek részt, összesen 15 fővel. Az eseményen kiemelt hangsúlyt kapott az egyéni és a rendőri hivatás gyakorlásával járó értékek kohéziója, az ennek megfelelő értékrend alakítása, a tudatos döntéshozatal, a nemet mondási technikák megfelelő alkalmazása, valamint rávilágított a hivatásos szolgálat során elengedhetetlen együttműködés szerepére is. 

A kétnapos rendezvényről mindenki nyertesként térhetett vissza, hiszen adott volt egy különleges helyszín, kötetlen és felszabadult hangulatban zajló interaktív beszélgetések, jókedvű társaság és a rendvédelmi oktatásban már hosszú ideje magas színvonalon szakmai feladatokat ellátó tapasztalt, vezetői és szakértői háttérrel egyaránt rendelkező szakmai zsűri. A legjobb eredményt a körmendi Rendvédelmi Technikum I. évfolyamos csapata érte el. A nyertes csapat fődíja egy kétnapos pihenési lehetőség a rendezvény helyszínéül is szolgáló balatonlellei Platán Park Oktatási Központban. A további csapatok különdíjban részesültek: a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar tisztjelöltjei az együttműködésért járó különdíjat kapták, a miskolci Rendvédelmi Technikum tanulói a kreativitásért, a ROKK Rendőrképző Akadémia Adyliget Járőrképző Tagozat tanulói a helyzetfelismerés-küzdés kategóriában, és a Szegedi Járőrképző Tagozat tanulói a szakmaiság képviselete kategóriában lettek különdíjasok.

A versenyfeladatok felépítése sokrétű volt, kreatív módon dolgozta fel a Z generáció korrupcióhoz való viszonyát, így a versenyzőknek szükségük volt a kreativitás, a kommunikáció, az együttműködés és a helyzetfelismerés megfelelő alkalmazására, amelyet a versenyzők kiválóan teljesítettek.