Nemzetközi vetélkedőt rendezett a Nemzeti Védelmi Szolgálat a Korrupcióellenes Világnap alkalmából hat ország rendőr hallgatóinak részvételével.

„Mindenkori célunk, hogy a korrupció elleni fellépés sikerét a lehető legváltozatosabb módon támogassuk” – hangsúlyozta dr. Tomin Szilvia r. vezérőrnagy, a Nemzeti Védelmi Szolgálat főigazgatója az ENSZ 20. Korrupcióellenes Világnapja alkalmából 2023. december 07-én megrendezett nemzetközi vetélkedő megnyitóján. 

A budapesti eseményen Ausztria, Csehország, Horvátország, Szerbia, Szlovákia és Magyarország rendőr hallgatói mérték össze tudásukat a korrupció témájában. A szervező Nemzeti Védelmi Szolgálat munkatársai azonban nemcsak a diákok felkészültségét, tárgyi tudását tesztelték, hanem arra is kíváncsiak voltak, hogy fiatalként, leendő rendőrként hogyan vélekednek e káros társadalmi jelenségről, annak romboló hatásairól, miben látják a hatásos, hatékony megelőzés lehetőségét. 

Ez az interaktív rendezvény egyike lehet azoknak a kreatív eszközöknek, melyek utat mutatnak a fiataloknak, megerősítik őket abban, hogy tudatában lenni személyes, illetve a rendőri hivatás értékeivel, iránytűként szolgálhat a korrupciós helyzetek felismerésekor, a helyes döntések meghozatalánál.