Tréningek

A közszolgálati tisztviselők személyi integritásának erősítése olyan egy, illetve két és fél napos tréningprogramok keretében valósul meg, melyek esetmegoldásokkal és szituációs gyakorlatokkal is segíti a korrupció veszélyét magukban hordozó élethelyzetek megfelelő kezelésének elsajátítását, a korrupció jelenségére vonatkozó elméleti ismeretek elmélyítését.

Közszolgálati etika és integritás "mini" tréningek kormánytisztviselők részére

A gyakorlatias tréningek célja, hogy a résztvevők megismerjék az integritás alapfogalmait, valamint a témához kapcsolódó etikai megközelítéseket. A résztvevők a tréningen tanultak segítségével könnyebben felismerik és megértik majd az integritást veszélyeztető tényezőket, mind egyéni, mind pedig szervezeti és társadalmi szinten. A tananyag megértése érdekében a résztvevők az interaktív foglalkozásokon komoly etikai és morális dilemmákat hordozó valós eseteket is feldolgoznak.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem által kidolgozott tréning módszertan és tananyag kipróbálására, a szeptemberben kezdődő kormánytisztviselői tréningekre történő felkészülésre az augusztusban megrendezett pilot tréningek nyújtottak lehetőséget. A próba tréningeken a Magyar Államkincstár és az Emberi Erőforrások Minisztériumának munkatársai, valamint civil szakértők vettek részt.
 
Az egynapos kormánytisztviselői mini tréningek havi több alkalommal kerülnek megrendezésre, a tréningeken előreláthatólag közel 9000 munkatárs vesz majd részt.

Integritásmenedzsment tréningek vezető beosztású kormánytisztviselők részére

Az integritásmenedzsment tréning célja, hogy felhívja a vezetők figyelmét a szervezeti integritást veszélyeztető kockázatokra és bemutassa az integritásmenedzsment rendszerét és eszközeit. A két és fél nap során a résztvevők olyan szemléletmódot és eszközrendszert sajátíthatnak el, amellyel hosszútávon erősíthetik meg szervezeteik integritását, ezzel növelve a korrupcióval szembeni ellenálló képességüket.

A tréningek tananyagát a Nemzeti Közszolgálati Egyetem a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium antikorrupciós szakértőivel együttműködve fejlesztette ki, az integritásmenedzsment vezetői tréning első pilot képzésére pedig július 17-19. között a Magyar Államkincstárban került sor, az Állami Számvevőszék integritás projektje keretében végzett tréningek tapasztalatainak felhasználásával. A képzésben résztvevők és a trénerek pozitív visszajelzései alapján a képzési anyag megfelelőnek, a tréningtechnikák pedig hatékonynak bizonyultak.

A tréningsorozat 2013 októberében kezdődik, majd  2014 februárjáig több mint 700 vezető beosztású kormánytisztviselő vesz részt a vezetők tudatosságának, érzékenységének növelését célzó tréningeken.

Menü

Hírek

Navigáció