Szervezeti integritás erősítése a közszolgálatban

Publikálva: 2017. december 5.

Az önkormányzatok szervezeti integritásának erősítésében milyen szerepet játszik a közadatok közzététele, az információszabadság érvényesülése? A közadatok újrahasznosítása milyen innovatív lehetőségeket nyújt az önkormányzatok számára?

Ezekre a kérdésekre kereste a választ a Nemzeti Védelmi Szolgálat szervezésében 2017. december 4-én, Mórahalmon Csongrád és Bács-Kiskun megye önkormányzati szakértői részére megrendezett „Szervezeti integritás erősítése a közszolgálatban” című műhelymunka, melyen – többek között - a Lechner Tudásközpont szakértője alternatív lehetőségeket mutatott be a települések számára a digitális szolgáltatások illetve városfejlesztés területén.

Az „Okos város” koncepció megvalósításában élen járó települések közül Tamási és Kaposvár szakértői segítségével kerültek bemutatásra az integritás, az információszabadság és a fenntartható településfejlesztés összefüggései.

A 2018-ban is folytatódó rendezvénysorozat a KÖFOP-2.2.3-VEKOP-16-2016-00001 azonosító számú "Kapacitásfejlesztés és szemléletformálás a korrupciós esetek nagyobb arányú felderítése, illetve megelőzése érdekében" című projekt keretén belül valósult meg.

Menü

Főoldal

Navigáció