Munkaértekezletek integritás és hivatásetika témában a Kormányhivatalokban

Publikálva: 2019. október 1.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat és a Magyar Kormánytisztviselői Kar (továbbiakban: MKK) együttműködésének eredményeként szeptemberben folytatódtak az integritás és hivatásetika tárgyú előadások a kormányhivatalokban.

Szeptember 10-én a Győr-Moson-Sopron Megyei, 12-én Budapest Főváros és a Pest Megyei, 17-én a Tolna Megyei, 23-án a Veszprém Megyei és 30-án a Somogy Megyei Kormányhivatal munkatársai részvételével zajlottak a képzések.

Az eseményeken az MKK szerepköréről, az MKK Hivatásetikai Kódexének alapvető szabályairól, a Kódex lehetséges módosítási irányairól Palich Etelka elnök asszony, illetve Belányi Márta főtitkár asszony tartottak előadást.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat szakértői interaktív prezentációjukban a korrupciómegelőzési irányokról, módszerekről és eszközökről adtak tájékoztatást a résztvevőknek, ismertették az integritás fogalmát, egyes antikorrupciós módszereket, kiemelték az integritás tanácsadók szervezeten belüli szerepét, valamint kitértek a Nemzeti Védelmi Szolgálat korrupció elleni tevékenységének bemutatásra is.

A képzés sorozat októberben és novemberben tovább folytatódik.

Menü

Főoldal

Navigáció