Külgazdasági attasék antikorrupciós továbbképzése

Publikálva: 2021. július 5.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat „Antikorrupciós képzések - kiemelten a nemzetközi vesztegetés tárgyban” projektje első állomásaként került sor a külgazdasági attasék továbbképzésére 2021. július 1-jén a Budapesti Kongresszusi Központban.

A BBA-5.3.3/16-2020-00001 azonosítószámú projekt keretében szervezett képzés során a részvevők gyakorlati példákat is tartalmazó ismeretanyagot kaptak a korrupciós bűncselekmények jellemzőiről, az elkövetési magatartásokról, a nemzetközi vesztegetéssel kapcsolatos tudnivalókról. A vonatkozó nemzetközi egyezmények közül részletesen ismertették az ENSZ Korrupció elleni Egyezménye, valamint a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) külföldi hivatalos személyek megvesztegetése elleni küzdelemről szóló Egyezménye rendelkezéseit.

Az előadásokat a Legfőbb Ügyészség, az Alapvető Jogok Biztosa Hivatala és a Nemzeti Védelmi Szolgálat szakértői tartották. Az oktatók több alkalommal is hangsúlyozták, hogy a jogszerű és etikus viselkedésen túl elengedhetetlen a jogsértő vagy integritást sértő események megfelelő hivatalos csatornán történő bejelentése, a bejelentővédelmi rendszerek használata.

A közel 1400 főt érintő antikorrupciós képzési projekt következő állomásainak résztvevői nemcsak külügyi szakemberek, hanem többek között rendőrök, bírák, ügyészek, állami tisztviselők lesznek.

Menü

Főoldal

Navigáció