Integritásfejlesztés járvány idején is

Publikálva: 2020. december 9.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) továbbra is nagy hangsúlyt fektet az integritásra, ennek érdekében a szervezet Korrupciómegelőzési Főosztálya integritásfejlesztő eseményeket rendezett.

2020. november végén műhelymunkát szerveztek a gyakorló integritástanácsadók részére, ahol a már működő integrált kockázatkezelési rendszerek tapasztalatait vitatták meg a szakemberek.
A szakmai fórumon részletes tájékoztatást kaptak a tanácsadók a nyáron megjelent Nemzeti Korrupcióellenes Stratégia intézkedéseiről. A stratégia egyik hangsúlyos fejlesztési terve az integrált kockázatkezelési rendszerek működtetéséhez elengedhetetlen, a folyamatmodellek egységes kezelését szolgáló informatikai rendszer koncepciójának kidolgozása, melyhez az online zajló tanácskozás a gyakorlati tapasztalatok, valamint a jövőbeli felhasználók igényeinek megismerésével járult hozzá.

Hagyomány a Nemzeti Közszolgálati Egyetem integritástanácsadó szakirányú továbbképzési szakon, hogy a  végzős hallgatók betekintést kapnak a Nemzeti Védelmi Szolgálat tevékenységébe. A Korrupciómegelőzési Főosztály munkatársa online előadáson ismertette a szervezet jogintézményeit, alapfeladatait a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatóival december 5-én. A bemutatón elhangzott, hogy az NVSZ kiemelt feladata a közszféra intézményei korrupciómegelőzési tevékenységének összehangolása, az integritásirányítási rendszer fejlesztése, működésének támogatása, melynek végrehajtásában partnerként számítanak az integritástanácsadókra.

Menü

Főoldal

Navigáció