Értékek a döntések középpontjában

Publikálva: 2023. november 10.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat Korrupciómegelőzési Főosztálya a Budapest Főváros Kormányhivatala felkérésére integritásfejlesztő előadást tartott közép- és felsővezetők részére 2023. november 6-8. között. Az előadás célja az volt, hogy olyan integritásérzékenyítő, szemléletformáló előadást halljanak a résztvevő vezetők, amelyet tovább tudnak adni munkatársaiknak, illetve annak egyes elemeit be tudják építeni a napi munkavégzésbe.

Az előadás tematikájába – a korábban már említett Képzési csomag részét képező – Életút kisfilmek is beletartoznak, amelyek szemléletformáló ereje abban rejlik, hogy a résztvevők az elítéltek beszámolóin keresztül megismerhetik a korrupciós ív egyes elemeit, úgy mint az elkövetés, a rossz döntés, a csoportnyomás, a belesodródás, a felismerés, a követkemények és az ezekkel párhuzamosan futó lelki hatásokat. Az esemény az emberi értékekre is fókuszált, hiszen az emberi értékek azok, amelyek meghatározzák azt, hogy bizonyos helyzetekben milyen döntést hozunk. 

Hangsúlyt kapott az egyéni és szervezeti felelősségvállalás a korrupciós cselekménynek vonatkozásában, valamint olyan aspektusokat is kiemeltek, amelyek segíthetnek a vezetőnek megvédeni munkatársuk (egyéni) és szervezetük integritását.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat tovább folytatja értékalapú preventív tevékenységét.

Menü

Főoldal

Navigáció