Egyeztetés az egészségügyi érdekképviseleti szervezetekkel

Publikálva: 2021. május 26.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) szakmai egyeztető megbeszélést kezdeményezett az egészségügyi és az egészségügyben dolgozók érdekképviseleti szervezeteivel.

A 2021. május 25-én megtartott egyeztetés célja az NVSZ szervezetének és az egészségügy területét érintő tevékenységének bemutatása, a felmerült kérdések tisztázása, illetve a hálapénz kivezetésére irányuló kommunikációs kampány előkészítése volt.

Az NVSZ meghívását az Orvosi, az Egészségügyi Szakdolgozói és a Gyógyszerészi Kamarák, a Független Egészségügyi Szakszervezet, a Mentődolgozók Önálló Szakszervezete, a Magyar Orvosok Szakszervezete, a Magyar Rezidens Szövetség, és a Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete fogadta el, a tanácskozáson a Belügyminisztérium és az Országos Kórházi Főigazgatóság is képviseltette magát.

A megbeszélés résztvevői ismételten egyetértésüket fejezték ki abban, hogy a hálapénz olyan történelmi teher, melynek kivezetése nélkül nem újulhat meg a magyar egészségügy. E cél eléréséhez elengedhetetlen nemcsak az egészségügyi dolgozókat, de a lakosság legszélesebb rétegeit is elérő kommunikáció formáinak, eszközeinek és csatornáinak kimunkálása, mely az érintettek kölcsönös bizalmon alapuló együttműködésével valósítható meg. Mindezek alapján a résztvevők megállapodtak az információcsere és a szakmai egyeztetések továbbfolytatásáról.

Menü

Főoldal

Navigáció