Ajánlást bemutató műhelymunka

Publikálva: 2018. június 13.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat, a KÖFOP-2.2.3-VEKOP-16-2016-00001 azonosító számú Kapacitásfejlesztés és szemléletformálás a korrupciós esetek nagyobb arányú felderítése, illetve megelőzése érdekében című kiemelt projekt keretében 2018. június 11-én Budapesten „A korrupció ellenes küzdelem érdekében az integritásirányítási rendszert – önkéntes döntésük alapján - kialakítani szándékozó költségvetési szervek számára készült ajánlás bemutatása” címmel műhelymunkát szervezett, melyen a témakörben érintett szakemberek vettek részt.

Az integritás fogalma központi szerepet tölt be a korrupció elleni fellépés korszerű megközelítéseiben. A rendezvényen bemutatásra kerülő ajánlás célja a különböző költségvetési szervek igényeihez igazodó integritásirányítási rendszerek kialakításának a támogatása, azáltal hogy áttekintést nyújt arról, milyen alapvető döntések határozzák meg egy integritásirányítási rendszer jellegét, és milyen fő funkciók ellátására szükséges tekintettel lenni a rendszer megtervezésekor.

Az ajánlás elérhető a https://korrupciomegelozes.kormany.hu/download/2/65/22000/Ajánlás.pdf internetes címen.

A műhelymunka során bemutatásra kerültek olyan költségvetési szervek tapasztalatai is, amelyek – önkéntes döntésük alapján – már az ajánlás kiadása előtt elkezdték kialakítani a maguk integritásirányítási rendszerét.

Menü

Főoldal

Navigáció