Az integritás tanácsadói feladatok idő- és kapacitásigényéről szóló műhelymunka

Publikálva: 2019. június 28.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat szervezésében - KÖFOP-2.2.3-VEKOP-16-2016-00001 azonosító jelű, “Kapacitásfejlesztés és szemléletformálás a korrupciós esetek nagyobb arányú felderítése, illetve megelőzése érdekében” című kiemelt projekt keretében Budapesten került megrendezésre az integritás tanácsadói feladatok idő- és kapacitásigényéről szóló műhelymunka, melyen az államigazgatási szervek integritás tanácsadói vettek részt.

Az 50/2013. (II. 25.) Korm. rendelet alkotta meg az integritás tanácsadó jogintézményét, mely részletesen szabályozza feladatait is. Ennek értelmében a szervezet vezetője által kijelölt integritás tanácsadó részt vesz a szervezet működésével összefüggő korrupciós és integritási kockázatok felmérésében és az ezek kezelésére irányuló intézkedési terv elkészítésében, végrehajtásában. Továbbá hivatásetikai kérdésekben tájékoztatást és tanácsot ad a szervezet vezetői és a munkatársak részére, valamint gondoskodik a kontrollkörnyezet kialakításának és az integrált kockázatkezelésnek a koordinációjáról, illetve elláthatja a szervezet működésével összefüggő integritási és korrupciós kockázatokra vonatkozó bejelentések fogadásával és kivizsgálásával kapcsolatos feladatokat.

A műhelymunka során a résztvevők közösen áttekintették és elemezték feladataik idő- és kapacitásigényét. A délután során kiemelt hangsúllyal jelent meg az integritás tanácsadók által tartott, vagy a közreműködésükkel megvalósult belső képzések módszertanának, tematikájának áttekintése, és a jó gyakorlataik megosztása.

Menü

Főoldal

Navigáció