A Nemzeti Védelmi Szolgálat folytatja az állami szervek integritásfejlesztési folyamatait támogató újszerű képzési tevékenységét.

Ahogy arról korábban tájékoztatást adtunk, a Nemzeti Védelmi Szolgálat Korrupciómegelőzési Főosztálya a társszervek közreműködésével a korrupció és az értékalapú magatartás jelenségéhez kapcsolódó témaköröket feldolgozó képzési csomagot állított össze. Ennek célja, hogy a pályakezdők számára (is) olyan elkerülendő/követendő mintaként szolgáló eseteket mutasson be, amelyek során az egyén a saját felelősségét felismerve védheti meg integritását és becsületét munkája során.

A Körmendi Rendvédelmi Technikum oktatói 2023. október 13-án, a Miskolci Rendvédelmi Technikum oktatói pedig 2023. október 20-án ismerhették meg a szemléletformáló képzési csomagot. A képzési csomag olyan kapcsolódási lehetőség, amelyen keresztül – az oktatók közreműködésével és támogatásával – a két tanéves képzésben résztvevő rendőr tiszthelyettes tanulók, valamint a 10 hónapos rendőrjárőr képzésben résztvevők képzése támogatott.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat hosszútávú célja, hogy a tanulókban rendszeres, kis létszámú foglalkozások keretében erősítse azokat az értékeket, illetve fokozza azt a tudatosságot, ami a szolgálat során nap, mint nap védelmet jelent a korrupciós kihívásokkal szemben.