Mexikóban rendezték a Nyílt Kormányzati Együttműködés éves csúcstalálkozóját

Publikálva: 2015. október 29.

Az OGP, mint a fenntartható fejlődés elősegítője címmel idén Mexikóban rendezték meg a Nyílt Kormányzati Együttműködés (OGP) kétévente tartandó csúcstalálkozóját. Az eseményen számos vezető és miniszter, valamint multilaterális szervezetek, nemzetközi alapítványok, civil társadalmi szervezetek és kutatóintézetek vezetői is részt vettek.

A tagállamok kormányainak vezetőit, valamint az OGP-ben részt vevő civil szervezetek képviselőit tömörítő OGP csúcstalálkozóra kétévente kerül sor. Az OGP évente rotálódó elnöki tisztségét idén Mexikó látta el, ezért a csúcstalálkozót Mexikóvárosban rendezték meg 2015. október 28-29-én. Az ülést Enrique Peña Nieto, Mexikó elnöke nyitotta meg.

Az OGP célja egy hatékony, transzparens és ellenőrizhető kormányzás megvalósításának támogatása, amely épít az állampolgárokkal és a civil szervezetekkel való aktív együttműködésre. A csúcstalálkozó, mint a kormányzat és a civil társadalom közötti együttműködés és alkotás fóruma, különleges lehetőséget kínált a párbeszéd elősegítésére és a tapasztalatcserére olyan témákban, mint az átláthatóság, a számon kérhetőség, a civil részvétel és az innováció. Az OGP csúcstalálkozón Magyarországot a mexikóvárosi nagykövete és az Nemzeti Védelmi Szolgálat nemzeti OGP kapcsolattartója képviselte.

Menü

Hírek

Navigáció